OM HJÄRTFABRIKEN OCH MIG

En hobby som växte. Hjärtan som blev fler. Det är inte utan att jag ofta blir stolt och rörd när mina kunder berättar var deras hjärtan tar vägen: till dop, förlovningar, bröllop, födelsedagar och begravningar. Eller kanske finns de på väggen därhemma.
De finns med i livet, helt enkelt.

I gamla smedjan i Bro hittar du mig, där jag har både verkstad och butik. Keramiken är min huvudprodukt, som tillverkas på plats. I butiken hittar du även andra bruksföremål och inredning.

I Hjärtfabriken hittar du mig, Ingela Åkerlund, som driver företaget.

För 20 år sedan mötte mina händer leran och sedan dess har den fått en allt större plats i mitt liv. Företaget har jag drivit sedan 2004 och det har växt från ett litet hobbyföretag till att bli ett etablerat företag med en stabil kundkrets och en butik som funnits i snart 15 år.

Jag har även ett intresse i produktdesign och har tagit fram flera andra produkter, bland annat Serie för hemmet, en samling praktiska inredningsdetaljer för hemmet som finns i butiken. Det är med stolthet jag kan säga att de är tillverkade av professionella företag på Gotland.

Jag arbetar gärna i kontrasterande material, med fokus på hjärtat och lokal produktion. Det är viktigt för mig att stödja och stärka det lokala företagandet på Gotland, både ur sysselsättningssynpunkt men också utifrån miljöaspekten och för att bidra till ett hållbarare samhälle.

Mina produkter säljs idag både direkt till kund i butiken i Bro, samt i butiken Kvinnfolki i Visby som jag är med och driver tillsammans med 12 andra kvinnor och företagare. Utöver det så sker försäljning i webbshopen. Tack vare att jag bor precis bredvid så öppnar jag gärna upp butiken året om, när kunder och grupper önskar boka tid för ett besök.

Välkommen önskar Ingela